Spelen met je zintuigen

Wat leuk dat je onze speelrijst gaat ontdekken!

Sensopatisch spel

Sensopatisch spel is spel waarbij de zintuigen gebruikt worden. Tijdens dit spel ontdekken de kinderen met hun handen, neus, oren, ogen en mond. De term zegt het eigenlijk al, want ‘senso’ betekent zintuig en ‘patisch’ is afgeleid van pathie, dat staat voor beleven. Als kinderen sensopatisch spelen, beleven ze hun zintuigen. Tijdens dit spel mogen ze dus lekker voelen, ruiken, horen, zien en proeven.

Speelrijst in de kleuren paars, oranje en blauw.
Open-ended play

Open-ended play, oftewel open einde spel, is een vorm van spelen zonder regels of direct doel. Kinderen ontdekken op deze manier hun eigen spel waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Dit kan perfect met speelrijst.

Ontwikkelingsgebieden

Sensopatisch spel draagt bij aan vele ontwikkelingsgebieden. Het stimuleert de motoriek, zelfstandigheid, sociaal emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, probleemoplossend denken, oog-handcoördinatie, wiskundig denken, creativiteit en nog veel meer.

Rustgevende werking

Sensopatisch spel werkt vaak rustgevend. Het ontspannende gevoel van je handen door de rijst laten gaan werkt dan ook vaak ontprikkelend. Het is fijn om sensopatisch spel aan te bieden na een drukke dag of als er nieuwe en/of spannende dingen zijn gebeurd. Aan het eind van de dag als kinderen moe worden helpt het bij het verwerken van de dag. Het kan als je kind al helemaal overprikkeld is, maar mooier is natuurlijk als je dit al doet voordat het zover is.

Onder toezicht

Onze pakketjes zijn zelfgemaakt. Daarom moet er altijd samen of onder toezicht mee gespeeld worden.
De rijst wordt met voedingskleurstof en azijn gekleurd, zodat het geen kwaad kan als er even van geproefd wordt, hoewel het niet lekker is. Zorg ervoor dat de rijst niet nat wordt, anders kan deze afgeven. Spreek van tevoren duidelijke regels af. De rijst kan voor de jongsten dienen als basis voor een speelbak met enkele accessoires, zoals een lepeltje, schepje en bakje. Voor oudere kinderen kan het ook gebruikt worden als onderdeel van een speelbak met een bepaald thema. Voor tips over hoe je spelen met rijst kunt aanbieden kun je deze blog lezen.

5/5

Review

Wij horen graag wat je van onze ontdekkingsrijst vindt! Dat kan door een review achter te laten op Google. Alvast bedankt en veel speelplezier!

Effen kleuren

Kies een mooie kleur of kies er meerdere om zelf te kunnen combineren tot het gewenste resultaat.

Gemixte kleuren

Door kleuren te mixen creëer je de leukste effecten. Kies een mix of stel er zelf een samen.

Thema's

Met de themasets heb je direct de kant en klare inhoud voor een speelbak rondom een thema.

Winkelwagen
Scroll naar boven